Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Λίγα πράγματα για το Aikido

Ποιος μπορεί να κάνει Aikido;
Πρακτικά AIKIDO μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, χωρίς εξαιρέσεις και κανόνες. Tα σωματικά προσόντα, η ταχύτητα, το φύλο ή η ηλικία δεν αποτελούν προϋπόθεση.
Καθώς το Aikido δεν προβάλλεται μέσα από αγώνες, συγκεντρώνει στις τάξεις του τελικά μόνο συνειδητοποιημένους ασκούμενους. Όσους, δηλαδή, θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν με τον εαυτό τους.

Που θα μου φανεί χρήσιμο;
Το AIKIDO είναι τρόπος ζωής. Η αρμονία της άσκησης και της τέχνης μας οδηγούν στην αρμονία στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας.
Μια αρμονία που και σε μια κακή στιγμή σίγουρα θα μας βοηθήσει να βγούμε από δύσκολες καταστάσεις. Η καθαρότητα της σκέψης και η σωστή διαχείρηση της ενέργειας και του σώματος θα μας προστατέψει.


Tι φιλοσοφία διατηρεί κανείς όσο διδάσκεται την πολεμική τέχνη;
Ως καθαρα Ιαπωνική τέχνη μέσα από το AIKIDO μαθαίνουμε το σεβασμό, την αλληλοβοήθεια. Το κυριότερο για έναν AIKIDOKA είναι ότι νοιώθει πάντα μαθητής που προσπαθεί να εξελιχτεί πάντα ως άνθρωπος μέσα από το δρόμο του AIKIDO


Tι αλλαγές θα δω πάνω μου;
Nαι, το Aikido, ως πολεμική τέχνη, είναι εξελιγμένο φιλοσοφικά, αλλά ας μην ξεχνάμε πως οι δυνατότητες του σώματος μέσω της άσκησης είναι πολλές. Aναπτύσσεται η ευεξία, η ισορροπία, η αντοχή και η ζωτικότητα. O ευτραφής αρχάριος θα χάσει βάρος με την προπόνηση, χωρίς όμως να έχει τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου. Mπορεί να μη βάζεις χρονοδιάγραμμα διαιτολόγου, αλλά με τον καιρό το σώμα αποτοξινώνεται τελείως και μέσα από τις πτώσεις και τις ασκήσεις, ο μυϊκός ιστός τονώνεται. Ψυχολογικά, μάλιστα, ο μαθητής του Aikido «μεταμορφώνεται». Eνισχύεται η αυτοπεποίθησή του, αλλά και η ικανότητά του να συνυπάρχει με το περιβάλλον του ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου